Általános Szerződési Feltételek

 

1. A szerződés létrejötte
Rendelésével kötelező érvényű szerződéskötési ajánlatot tesz nekünk. A megbízás-visszaigazolás elküldésével 1. A szerződés létrejötte
Rendelésével kötelező érvényű szerződéskötési ajánlatot tesz nekünk. Ezt az ajánlatot a megbízás e-mailben történő visszaigazolásával vagy a megrendelt áru szállításával fogadhatjuk el. Ön először e-mailben megkapja rendelése beérkezésének megerősítését az Ön által megadott e-mail-címre (rendelés megerősítése). Az adásvételi szerződés azonban csak akkor jön létre, ha e-mailben elküldjük Önnek a megbízás visszaigazolását, vagy leszállítjuk a megrendelt árut.
Online üzletünkben történő rendelés esetén a rendelési folyamat összesen három lépést tartalmaz. Az első lépésben Ön kiválasztja a kívánt árukat. A második lépésben meg kell adnia ügyféladatait, beleértve a számlázási címet és adott esetben az attól eltérő szállítási címet. A harmadik lépésben kiválasztja a fizetés módját. Az utolsó lépésben lehetősége van arra, hogy valamennyi adatot (például név, cím, fizetési mód, rendelt tételek) még egyszer ellenőrizze, adott esetben helyesbítse, mielőtt a „Rendelés elküldése” pontra kattintva elküldené nekünk a rendelését. 

2. A szerződés szövegének tárolása
Rendelése szerződésszövegét tároljuk. Mielőtt a rendelést elküldené nekünk, kinyomtathatja a szöveget, ha a rendelés utolsó lépésében a „Nyomtatás” pontra kattint. Ezenkívül elküldjük Önnek a rendelés megerősítését, valamint a rendelés összes adatát tartalmazó megbízás-visszaigazolást és Általános Szerződési Feltételeinket az Ön által megadott e-mail-címre.

3. A tulajdonjog fenntartása
A szállított áru az OrthoDepot GmbH tulajdonában marad, amíg az összes követelés teljes összegét meg nem fizetik.

4. Árak, szállítási költségek, visszaküldési költségek visszavonás esetén
Az árak nem tartalmazzák a törvényes általános forgalmi adót. A szállítási költség Magyarországra szállításnál 9,90 euró.
Amennyiben Ön él a fennálló visszavonási jogával, Önnek kell viselnie a visszaküldés költségeit.

5. Szállítási feltételek
Az online ajánlat nem kötelező érvényű ajánlat. Az OrthoDepot nem garantálja a szállítási mennyiséget, és a társaság szállítási garanciát sem nyújt. Hacsak az ajánlat nem tartalmaz mást, az árut a fizetés beérkezésétől számított 2 munkanapon belül kiküldjük. Számlára történő szállítás vagy beszedési megbízás útján történő fizetés esetén az árut, hacsak az ajánlat nem tartalmaz mást, a megbízás-visszaigazolás kézbesítését követő 2 munkanapon belül kiküldjük. A megbízás végleges elfogadása a leszállítással vagy írásbeli megbízás-visszaigazolással (levél, fax) történik. Az üzlet által automatikusan elküldött megbízás-visszaigazolás még nem jelenti a megbízás elfogadását.

6. Fizetési feltételek
A fizetés hitelkártyával történhet. Alternatív megoldásként beszedési megbízás vagy számla útján történő fizetést is kínálunk fogszabályozó orvosok, fogorvosok és klinikák számára. Fenntartjuk a jogot az egyes fizetési módok kizárására. 

7. Szavatosság
A szavatosságot a törvényi rendelkezések szerint biztosítjuk. Amennyiben az adásvételi szerződés tárgyát használt áru képezi és a vevő nem fogyasztó, a szavatosság kizárt.

Adatvédelem
Adásvételi szerződések előkészítése, megkötése, lebonyolítása és visszavonása során a törvényi rendelkezések keretében nálunk adatok felvétele, tárolása és feldolgozása történik.
Amikor meglátogatja weboldalunkat, az Ön számítógépének aktuális IP-címe, a dátum és az idő, a használt böngésző típusa és a számítógép operációs rendszere, valamint a megtekintett oldalak kerülnek naplózásra. A személyes adatokra vonatkozó következtetések ezzel azonban nem lehetségesek, és ez nem is áll szándékunkban.
Az Ön által például rendeléskor vagy e-mailen keresztül (info@orthodepot.com) megadott személyes adatokat csak az Önnel folytatott levelezéshez használjuk, ill. csak abból a célból dolgozzuk fel, amelyre Ön megadta nekünk az adatokat. Adatait csak a szállítással megbízott csomagküldő szolgálatnak adjuk tovább, amennyiben ez az áru szállításához szükséges. A fizetések lebonyolításához fizetési adatait továbbadjuk a fizetéssel megbízott hitelintézetnek.
Biztosítjuk Önt arról, hogy harmadik félnek nem adjuk át személyes adatait, kivéve, ha arra törvény kötelez minket, vagy ha Ön abba előzetesen kifejezetten beleegyezett. Amennyiben feldolgozási folyamatok végrehajtásához és lebonyolításához harmadik fél szolgáltatásait vesszük igénybe, betartjuk és betartatjuk a szövetségi adatvédelmi törvény rendelkezéseit.
A tárolás időtartama
A weboldalunkon keresztül közölt személyes adatokat csak addig tároljuk, amíg nem teljesül az a cél, amely érdekében az adatokat ránk bízták. Amennyiben figyelembe kell venni kereskedelmi és adójogi megőrzési határidőket, bizonyos adatok tárolásának tartama akár 10 év is lehet.
Az Ön jogai
Ha Ön már nem ért egyet személyes adatainak a tárolásával, vagy ha az adatai már nem helyesek, megfelelő utasításra a törvényi rendelkezések keretében kezdeményezzük az adatok törlését, helyesbítését vagy zárolását. Kérésre ingyenesen felvilágosítást adunk az Önről általunk tárolt összes személyes adatról. A személyes adatai rögzítésére, feldolgozására vagy használatára vonatkozó kérdéseivel, az adatokkal kapcsolatos felvilágosításért, az adatok helyesbítéséért, zárolásáért vagy törléséért ide fordulhat:

OrthoDepot GmbH
Bahnhofstr. 11
D-90402 Nürnberg, Németország
Tel.    +49 911 / 274 288 -0
Fax.  +49 911 / 274 288 -60
E-mail: info@orthodepot.com

Más weboldalakra utaló linkek
Amennyiben saját internetes ajánlatunkban harmadik fél weboldalaira utalunk, ill. ilyen oldalra utaló linket helyezünk el, nem vállalhatunk garanciát és felelősséget azon webhelyek tartalmának helyességéért, ill. teljességéért és adatbiztonságáért. Mivel nincs befolyásunk arra, hogy harmadik felek betartsák az adatvédelmi jogi rendelkezéseket, Önnek ajánlatos külön megvizsgálnia a vonatkozó adatvédelmi nyilatkozatokat.

9. Alkalmazható jog és illetékesség
Kizárólag a német jog érvényes. Fogyasztóval szemben ez a jogválasztás csak annyiban érvényes, amennyiben nem korlátozza annak az államnak a kötelező törvényes rendelkezéseit, amelyben a fogyasztó lakóhelye vagy szokásos tartózkodási helye található. Amennyiben az ügyfél nem fogyasztó, a bírósági illetékesség helye Nürnberg (Németország).